Teleselskaber i Danmark
Fra midten af 90'erne og frem har det danske mobilmarked været præget af intens rivalisering. Der har været en kæmpe kamp om kunderne.
Det danske marked har løbende budt velkommen til nye teleselskaber, der udfordrer etablerede aktører som TDC, Telenor, Telia og 3 Mobil.
Dette klima af konkurrence har medført betydelige fordele for forbrugerne, herunder reduktioner i priser, mere tilpasningsdygtige betingelser og en forbedring af den generelle kundeservice, men det har også medført at man har set teleskaber komme og gå.
Der har også været et hav af forskellige teleselskaber, hvor målet blot har været at opbygge en stor nok kundedatabase til at blive opkøbt af en af de store mobilselskaber.
For disse nyankomne er det en stor udfordring at opbygge en kundebase, der er stor nok til at sikre levedygtighed. De høje omkostninger forbundet med kundeanskaffelse og udfordringen i at opnå rentabilitet fra disse kunder er signifikante.
Som en konsekvens af det skærpede konkurrencepres er flere televirksomheder blevet tvunget til at lukke eller blive opkøbt.
Teleselskab oversigt
Herunder har vi en oversigt over langt de fleste danske teleselskaber. Vi opdaterer listen løbende og målet er at oversigten vil være komplet og løbende opdateret:
Bedste teleselskab
Hvis vi skal kigge på det bedste teleselskab, så giver det ofte mest mening at kigge på det bedste netværk. I Danmark har vi 4 mobilnetværker: TDC, 3, Telia og Telenor. Telia og Telenor samarbejder på tværs og giver hinanden adgang til deres netværk.
Hvert år bliver de danske teleselskabers mobilnetværk testet og vurderet og det er hver år TDC som vinder (De sidste 8 år).
Derfor kan man sige at det bedste danske teleskab nok er et teleselskab som kører via TDCs netværk. Men det er selvfølgelig kun hvis man kigger på den tekniske del. Hvis vi kigger på parametre som kundetilfredshed, priser, hvad man får med i abonnementet, mv, så bliver det straks sværere at pege på "Det bedste teleselskab".
Teleskaber som eksempelvis Duka, Greenspeak, Hallo og Lebara scorer højt på Trustpilot, men det er jo ikke ensbetydende med at de har et abonnement som matcher dine behov. Du kan også bo i udkantsdanmark og have dårlig dækning på nogle af netværkerne og så nytter det jo ikke at prisen er lav og kundetilfredsheden er høj.
Det vi prøver at sige er at det bedste teleskab er det teleselskab som matcher dine behov, din placering og din pengepung bedst. Lav lidt research, f.eks. via vores mobilrobot. Og husk at ved langt de fleste selseskaber er der ingen binding (Medmindre du hopper på et kampagneabonnement). Så skulle du vælge forkert, kan du hurtigt vælge et nyt.
Find det bedste teleselskab for dig
Det kan være meget uoverskueligt at gennemskue markedet for forskellige teleselskaber i Danmark. Der popper hele tiden nye selskaber op og nogle forsvinder/bliver opkøbt løbende.
Men ønsker du et mobilabonnement til en fair pris, med høj kvalitet og alt du har behov for, så kan vi hjælpe dig. Brug vores mobilrobot og indtast dit forbrug, så finder robotten automatisk gode abonnementer til dine behov.
Du kan sammenlignepriser og indhold
I vores oversigt kan du sammenligne de forskellige abonnementer, så du kan vælge det rette teleselskab. Du får hurtigt et overblik over prisen, binding og indhold. Du kan også se hvor meget du sparer årligt, hvis du indtaster dine oplysninger i robotten om dit nuværende selskab.
Det er dog en god idé at have en klar idé om ens behov. Se på dit nuværende forbrug af tale og data (Kan du se hos dit eksisterende teleselskab). Så har du en idé om hvor stor pakke du har behov for. Det kan ikke betale sig at "overkøbe" og betale for noget man egentligt ikke bruger. Dog er der situationer, med gode tilbud hvor det godt kan betale sig at købe en for stor pakke.
Netværk er vigtigt (For nogle)
Det er ikke lige meget hvilket netværk man vælger. Nogle steder er der bare ringe 4 & især 5G dækning. Du kan eventuelt undersøge hvilke master der er tættest på dig via mastedatabasen.
For andre (Især i de større byer), kan det ofte være rimelig lige hvilket netværk der vælges, medmindre man leder efter en 5G løsning. Her er mange teleselskaber ofte dækket godt ind.
Kundetilfredshed
Glade kunder giver glade anmeldelser. Du kan undersøge hvor glade kunder et teleselskab har, ved at slå dem op på Trustpilot. Men husk at alle selskaberne som ikke er ejet af 3, TDC, Telia eller Telenor, blot køber sig ind på et netværk og at de ingen indflydelse har på hvordan forbindelsen virker. De står kun for det tekniske.
De fire store teleselskaber i Danmark
I Danmark er der 4 mobilnetværk: TDC, 3, Telia og Telenor. Alle andre teleselskaber er enten ejet af de 4 førstnævnte eller lejer sig ind på deres netværk.
TDC Holding:
Danmarks største teleselskab, men også fokus på TV og bredbånd. Målrettede løsninger til både private og erhverv. Er opdelt i datterselskaber, f.eks. TDC Net som står for infrastruktur, mens Nuuday står for telekommunikation og underholdning, f.eks. via brands som TDC Erhverv, Yousee og Telmore.
TDCs netværk
TDCs netværk har vundet prisen som Danmarks bedste netværk 8 år i træk (Teknologisk institut). Det er generelt det mest udbyggede og teknologisk velfungerende netværk.
Forskellen er dog ikke så stor, når man sammenligner med de andre netværk og det er jo ofte lokale forhold som afgøre hvordan du oplever hastighed og dækning.
Bor du i København eller en anden af de større byer, vil de ofte minde meget om hinanden. Kommer du lidt ud på landet, så handler det i bund og grund ofte om hvem som har den nærmeste telemast.
På TDCs netværk vil du finde selskaber som: Yousee, Telmore, Velkommen, Unotel, Nettalk, Altibox, Hallo, Eesy, mv.
Telenor/Telias netværk
Telia og Telenor deler adgang mellem hinandens netværk. Det er et samarbejde som blev godkendt i 2012 og det har forbedret deres fælles dækning betydeligt.
Igen handler det ofte om nærmeste telemast og lokale forhold, men ved test der halter Telia/Telenor en smule efter TDC. Det er især på 5G delen, hvor dækningen er en del bagud. Hvis der kigges på almindelig mobildækning, så er forskellen minimal.
På Telia/Telenors netværk finder man teleselskaber som: Telia, Telenor, Call me, Greentel, Duka, CBB mobil, mv.
3s netværk
Et velfungerende netværk som er en smule bag TDCs netværk, men som generelt performer godt med 4G dækning og den generelle netværksdækning. Ift. 5G er de lidt bagud TDC, men der arbejdes hele tiden på at udvide og optimere netværket.
Udover 3, finder man Oister (Deres lavprisselskab) på netværket.
Ofte stillede spørgsmål om teleselskaber
Hvordan skifter jeg til et nyt teleselskab?
Så længe du ikke har et eksisterende abonnement med binding, så kan du skifte så meget du ønsker. Fra måned til måned. Du bestiller blot dit nye mobilabonnement hos den nye udbyder, så står de for overflytning og opsigelse hos dit gamle teleselskab. Det er super nemt.
Og det bliver endnu nemmere, når eSIM løsningen rulles ud hos alle selskaber. Så behøver du ikke engang at få tilsendt et nyt simkort.
Hvordan flytter jeg mit telefonnummer?
Så længe du registrerer at du vil have dit telefonnummer overflyttet, når du bestiller et nyt abonnement, så skal du egentligt ikke gøre mere.
Hvad med binding og mobilabonnementer?
Det er efterhånden normen, at mobilabonnementer i Danmark er uden binding. Det er primært hvis det er kampagnetilbud eller du køber et produkt med (Typisk mobiltelefon) at du vil kunne opleve at blive bundet.
Det vil altid fremgå tydeligt ved bestilling om abonnementet er med eller uden binding.
Hvad er et teleselskab?
Et teleselskab er et selskab som udbyder telefon- og/eller bredbåndsforbindelser. Hos et teleselskab kan man typiske vælge mellem forskellige løsninger afhængigt af ens behov. De står for at varetage forbindelsen mellem dig og teleinfrastrukturen og selve afregningen for brug.
Hvordan vælger jeg det rette teleselskab?
Kig på dit nuværende forbrug og hvilke tilsvarende muligheder der er. Kig derefter på om du har specielle behov F.eks. at det skal være et bestemt netværk eller der skal streamingtjenester med eller lign.
Hvad er fremtiden for de danske teleselskaber?
Konkurrencen bliver nok ikke mindre. Der vil være 100% fokus på fremtidens teknologi (5G) og udrulning af dette. Når netværket er udbygget nok og der skrues op for kapaciteten vil flere og flere nok overgå til mobilt bredbånd i hjemmet, da 5G vil være lige så hurtigt som fiber (Men p.t. begrænset af download begrænsning).
eSim vil blive standarden, hvis de overkommer den begrænsning der er i dag (At man skal have en anden fysisk enhed med et eksisterende simkort).
Det vil blive endnu nemmere at skifte abonnement løbende. Nogle vil fortsat blive hos deres eksisterende udbyder, da de ikke gider at flytte rundt, men højst sandsynligt vil flere og flere få øjnene op for de mange små besparelser de kan få, ved at skifte udbyder løbende.