Photo of author
Udgivet:
Opdateret:

Vi er finansieret af reklamer - Nogle af vores links er annoncørlinks og betragtes som reklamer.

Mobilabonnementer med EU roaming (Tag mobilen med på ferien)

Med abonnementer med gratis roaming i EU – der kan du tale, skrive og bruge internettet, med rimelige begrænsninger.

Siden sommeren 2017, der har du haft mulighed for at bruge mobilen i alle EU lande, uden at risikere en stor ekstraregning. En kæmpe fordel for dig som rejser meget uden for de danske grænser, men faktisk et tab for den almindelige danske forbruger. Den fri roaming har nemlig betyder at der er sket prisstigninger på langt de fleste mobilabonnementer. Nogle udbyder har dog valgt at dele deres abonnementer op i DK og EU abonnementer, så man kan vælge, om man ønsker at betale lidt ekstra for roaming muligheden.

Det er forskelligt hvordan den “gratis roaming” håndteres. Typisk får du en vis mængde data, tale og SMS til frit brug i EU. Nogle mobilselskaber giver dig dog lidt mere og tilbyder dig gratis tale og SMS i EU, mens enkelte også tilbyder fri data.

Hvilken roaming løsning der er bedst og billigst for dig, afhænger af hvor ofte du rejser i andre EU lande. Du skal vurdere dit almindelige forbrug og hvad det vil koste med et mobilabonnement, der inkludere gode roamingpriser. Målet er at finde det mobilabonnement, der er attraktivt prismæssigt, både i Danmark, men også i udlandet.

Mobilabonnementer med fri roaming

Nedenunder finder du mobilabonnementer med gratis roaming i EU. Her kan du tale, skrive og bruge internettet via din mobil. Det koster ikke noget, så længe du holder dig indenfor dit teleselskabs begrænsninger. Se de enkelte begrænsninger på din udbyders hjemmeside.

Måske ikke helt så gratis roaming alligevel

Intet er gratis i denne verden. Da EU indførte fri roaming i EU, der skete der selvfølgelig noget med de danske abonnementer og priser. Næsten alle abonnementer steg i pris, da selskaberne skulle tjene den øgede udgift hjem igen. Så tiltaget er fantastisk for dig, som rejser meget udenfor Danmarks grænser, men holder du dig indenfor Danmarks grænser, så vil du tabe penge på tiltaget. Det er dog ikke alle abonnementer som er steget i pris.