Photo of author
Udgivet:

Vi er finansieret af reklamer - Nogle af vores links er annoncørlinks og betragtes som reklamer.

Vær opmærksom, hvis du vil vælge et mobilabonnement med streaming

Vær opmærksom, når du vælger et mobilabonnement med streaming. Det er ikke altid at det nødvendigvis kan betale sig for dig.

Der kommer flere og flere mobilabonnementer med pakkeløsninger, hvor du får eksempelvis musik og streaming med. Men det er altid en god idé at overveje, om du egentligt har behov for de ekstra tjenester.

Denne artikel er ikke er ment som en kritik af eksempelvis Telmore, som har specialiseret sig i at lave fine mobilabonnementer med streaming. De matcher rigtig mange forbrugere.

Det er mere ment som en lille advarsel, til dem som de ikke nødvendigvis matcher, men hvor mange tror de matcher.

Pas på med at låse dig

Du kender det nok. Du er helt vild med en serie og ser en sæson på en uge. Men hvad når du er færdig med sæsonen? Har streamingtjenesten så en anden serie som du er klar på at gå i gang med?

Ofte ja, men ofte har du mere lyst til at se videre på en serie på en anden streamingtjeneste, hvor der er kommet en ny sæson.

Nu har du 2 valgmuligheder. Enten kan du købe 2 tjenester og betale noget mere om måneden, eller kan du opsige den ene og fortsætte med den anden.

Hvis du har en pakkeløsning med bestemte streamingtjenester, så er du låst fast. Du kan selvfølgelig vælge at tilkøbe tjenester, men udgifterne bliver høje hver måned.

Der er også mange som betaler til et hav af streamingtjenester måned efter måned, uden nødvendigvis at få dem brugt.

Det vi prøver at sige er at du skal passe på med at låse dig fast i et abonnement med bestemte streamingtjenester, da du ikke har samme mulighed for at hoppe rundt.

Du bør også overveje om du skal betale til så mange forskellige tjenester hver måned, eller blot køb et almindeligt mobilabonnement og så tilkøbe streamingtjenester løbende efter behov (Og opsige dem når de ikke anvendes).

Udregn om det kan betale sig

I dag kan man få abonnementer som inkluderer meget mere, end blot muligheden for at snakke, skrive og surfe. Men som vi var inde på tidligere, så kan det være en fælde. Du kan risikere at betale for en masse tjenester som du ikke nødvendigvis bruger.

Men er du ikke typen som hopper for meget rundt mellem de forskellige streamingtjenester og du har nogle favoritter som du beholder måned efter måned, kan det nogle gange godt betale sig at finde et samlet abonnement.

Du skal bare være opmærksom på at hele abonnementet matcher dine behov.

Eksempel (Som kan være forældet, da priserne skifter hele tiden):

Hvis vi tager Telmore og deres abonnement “FRI/100 + film&serier”, som koster 349,- om måneden. Her får man HBO, Disney og Netflix med. Der er 100 GB trafik og fri tale.

Hvis du skulle købe de 3 streamingtjenester selv, så ville det blive 114,- (Netflix) + 79,- (Disney), 79,- (HBO) = 272,-

Det vil sige at du betaler 77 kroner om måneden for et mobilabonnement med fri tale og 100 GB data. Det er billigt.

Men hvis du nu er typen som ikke taler meget i telefon og ikke bruger meget data på telefonen, så ryger hele besparelsen jo. Her vil du jo ofte kunne finde et mobilabonnement som matcher dine behov for mindre end 77 kroner om måneden.

Og du har som tidligere nævnt lidt låst fast og bør skifte abonnement, hvis du på et tidspunkt ikke benytter en eller flere af overnævnte streamingtjenester.

Husk at læse det med småt

Har du udregnet at det kan betale sig med et mobilabonnement med underholdning, så skal du lige huske at læse betingelserne inden du bestiller. Husk også at se om den version af streamingtjenesten, som medfølger i mobilabonnementet, er den du ønsker. Det er ærgerligt at kun ønske at streame Netflix i 4K og så få standard udgaven.

Telmore / Yousee musik er ikke Spotify

Yousee musik (Og Telmore musik) er super fine tjenester. De er kommet enormt godt med ift. udvalg og det er bestemt en fin tjeneste. Men Spotify har bare et bedre produkt. Der er et større udvalg. Man kan ofte nemt koble det til bilens lydsystem og der er bare langt flere muligheder.

Så hvis du har et eksisterende Spotify abonnement og overvejer at skifte til et mobilabonnemnt med Yousee/Telmore musik (Og opsige Spotify), kan det være at du ender med at blive lidt skuffet.

Men du kan selvfølgelig prøve det sideløbende og for mange er Yousee/Telmore musik rigeligt fint.