Photo of author
Udgivet:
Opdateret:

Vi er finansieret af reklamer - Nogle af vores links er annoncørlinks og betragtes som reklamer.

Hvor hurtigt er 5G?

Den femte generation af internet, også bare kaldet 5G, kommer snart buldrende ind over os som et lyntog, der vil tage vores dagligdag med storm. Det kommer til at være en flersporet motorvej, der vil byde på en internetforbindelse, som er så meget hurtigere, større og stærkere end noget, som vi hidtil har oplevet. Men hvad er egentlig fordelene ved det nye 5G og hvor hurtigt er 5G i virkeligheden, når alt kommer til alt?

Fordele ved 5G

De enorme fordele ved det nye 5G netværk kan koges sammen til nogle få enkle og håndgribelige kategorier.

  • Mere stabilt netværk.
  • Hurtigere hastigheder. Der forventes downloadhastigheder på helt op til 20 gigabit i sekundet.
  • Mindre forsinkelse. Svarhastighederne vil mindskes markant.
  • Større båndbredde. 5G netværket bliver som en mange sporet motorvej, der kan trække mange flere enheder af gangen, end vi er vant til.
  • Muligheder for ny teknologi. De enorme hastigheder og minimale forsinkelser giver grobund for helt nye teknologiske perspektiver som selvkørende biler og kunstig intelligens i robotter.

Hvor hurtigt er 5G i forhold til 4G?

Det kan være svært at forstå og forholde sig til de enorme og komplekse tal, der bliver svunget ud, når der tales om hastighederne og mulighederne på 5G netværket. Der er selvfølgelig lidt usikkerhed omkring, hvor hurtigt det nye 5G netværk bliver, men én ting er sikkert. Hastigheden på det kommer til at blive mange gange hurtigere end det 4G, som vi kender til i dag. Nogle siger, at det i teorien kan levere hastigheder på helt op til mellem 10-20 gigabit i sekundet. Det er altså mere end 100 gange hurtigere end det nuværende 4G. Det vil betyde, at du vil kunne downloade en helt Blu Ray film på bare få sekunder.

Derudover vil forsinkelsen, der også er kaldet latency, også blive forbedret markant. Det siges, at den nuværende forsinkelse på cirka 70 millisekunder vil kunne reduceres til bare et enkelt millisekund med 5G netværket. Det vil gøre en verden til forskel i mange computerspil og i forbindelse med de mange nye teknologier, der lurer i den nærmeste fremtid.

5G bliver verdens bedste netværk

Der er ingen tvivl om, at det nye 5G netværk kommer til at blive verdens bedste netværk og sætte helt nye standarder for, hvad der er muligt med en internetforbindelse. Det kommer til at revolutionere vores internetforbindelser og åbne op for en hel verden af nye teknologier og muligheder.