Photo of author
Udgivet:
Opdateret:

Vi er finansieret af reklamer - Nogle af vores links er annoncørlinks og betragtes som reklamer.

Få digital frihed med 5G internet

Er du træt af, at filmen på Netflix hakker, eller at det tager flere sekunder om at indlæse et website? Din internetforbindelse har stor indflydelse på dine hverdage både derhjemme og på farten.

Den nyeste generation af trådløst internet er 5G.

I år 2011 blev 4G netværket rullet ud i Danmark, der afløste den tidligere 3G generation. Fremtidens internet bliver 5G, som giver alle forbrugere langt større frihed på nettet.

Vil du vide mere om, hvordan den seneste nye generation af internet kan få betydning for din hverdag, kan du læse mere herunder.

Betydningen af at have lynhurtigt internet

Har du været til koncert eller på festival, har du med sikkerhed oplevet, at det kan tage mange sekunder at bruge nettet på mobilen eller sende en SMS.

Dette bliver fortid, når den seneste nye generation af trådløst internet bliver virkeligheden i Danmark.

Med 5G internet bliver båndbredden kraftigt udvidet, så mange enheder kan være koblet op på det samme netværk på samme tid, uden det får konsekvenser for hastigheden.

Dette vil komme dig til gode derhjemme og ude i offentligheden. Du kan få det lynhurtige internet til mobilen, ligesom det kan komme hjem til dig via en router.

For dig der arbejder fleksibelt, får det stor og positiv værdi for din effektivitet, at du ikke bliver begrænset af langsomme hastigheder på nettet.

Udnyt de teknologiske muligheder fuldt ud med 5G internet

Der lanceres hele tiden nye teknologier, der kan gøre vores hverdage mere effektive og fleksible, og som kan bidrage til en bedre verden. Der kommer konstant nye, digitale muligheder, software, sensorer og programmer til, der kan kobles op på dit internet. Det kan være overvågningskamera, regulering af termostat på radiator, regulering af lys, energistyring, låse og et hav af andre funktioner.

Dette kaldes ”Internet Of Things” (eller IOT der er den mest brugte forkortelse for den teknologiske bevægelse), og det bliver mere og mere almindeligt for den generelle forbruger at benytte sig af. Dog kræver det, at du har kraftigt, stabilt og stærkt internet for at kunne udnytte IOT.

Med 5G internet kan du få maksimal frihed til at fjernstyre dit hjem, skabe sikkerhed, bidrage til minimering af strømforbrug og mange andre digitale funktioner.

Lær mere om teknologien bag

Den 5. generation af trådløst internet bygger på teknologisk innovation og udvikling. Netværket kommer til at anvende helt nye frekvensområder, end de forrige generationer af netværk gjorde brug af. Dette er det afgørende element i forhold til at give os de hurtige hastigheder og stærke forbindelser.

5G internet er baseret på mange små og fine antenner, og det vil have en anden funktionsmåde end 4G netværket. Derved er netværket ikke blot en videreudvikling men en helt ny opfindelse.

Det bliver blandt andet muligt for både virksomheder og privatpersoner at danne deres egne netværk, så der ikke opstår de velkendte ”flaskehalse”, hvor internethastigheden svækkes på grund af overbelastning af netværk.

Det får også positiv betydning for sikkerheden og brugervenligheden, så du kan få internet, der er skræddersyet til dine behov.