Vi er finansieret af reklamer - Nogle af vores links er annoncørlinks og betragtes som reklamer.

Billige mobilabonnementer

Overvejer du at skifte til et billigere mobilabonnement? I vores oversigt kan du søge efter billige mobilabonnementer på tværs af det danske telemarked. Vi opdaterer løbende priser, tilføjer teleselskaber og abonnementer.

Er det svært at skifte mobilabonnement?

Nej, bestemt ikke. I langt de fleste tilfælde, der sker hele processen automatisk, når du skifter til et nyt mobilabonnement.
Det typisk forløb er at du bestiller et nyt mobilabonnement og automatisk der sender dit nye selskab et simkort til din adresse. Det kan være med et midlertidigt nummer eller hvor det først bliver aktiveret når du er fraflyttet dit gamle selskab.

Når du modtager dit nye simkort, vil du ofte kunne bruge dit med dit nye midlertidige nummer eller du kan vælge at vente på at dit gamle nummer er flyttet fra det gamle selskab, til det nye. Denne proces kan tage op til 30 dage.

Bør jeg overhovedet skifte mobilabonnement?

Det er selvfølgelig helt op til dig selv. Men hvis man holder godt øje med markedet, vil man hurtigt indse at det faktisk ofte kan betale sig at skifte selskab.
Der er hård konkurrence på markedet og selskaberne kæmper om at udbyde den billigste telefoni til forbrugerne. Derfor kan du ofte spare 10, 20, 30 kroner om måneden eller mere, ved at skifte udbyder.

Det lyder selvfølgelig ikke at meget, men set over en årrække, der vil det alligevel blive en del penge.
Nogle oplever også at de vokser fra deres abonnement. F.eks. står de pludselig og ikke har data nok på telefonen eller de overskrider deres talebegrænsninger.
Det kan også være modsatte tilfælde, hvor man ikke længere har behov for fri tale eller en masse data. Sørg for dine forbrugsmønstre matcher dit abonnement og du får det billigste abonnement ift. dette.

Hvor tit bør jeg skifte abonnement?

Det kommer selvfølgelig an på hvor meget du går op i at spare penge. Det er jo som nævnt, ekstremt nemt at skifte abonnement. Hele processen bliver klaret direkte i langt de fleste tilfælde.
Det kan give god mening at tjekke sit abonnement og markedet én gang om året. Der vil ofte været kommet bedre alternativer, men det er som sagt meget op til den enkelte.
Betyder prisen alt?

Nej bestemt ikke. For nogle kan det godt betale sig at betale lidt ekstra for et abonnement, hvis eksempelvis der er mangelfuld mobildækning i det område man bor og eksempelvis TDC´s netværk er bedre end de andre.
Der vil også være mange eksempler på at det godt kan betale sig at betale lidt ekstra for et mobilabonnement, som indeholder musiktjenester og lignende, hvis man alligevel går og betaler for disse.

Data

Vi er efterhånden vant til fri SMS og MMS, fri tale, osv. I dag er mængden af data for mange det vigtigste parameter, når de skal vælge mobilabonnement.
Data bruges til næsten alt på telefonen. Når du surfer på nettet, ringer via Skype, bruger Facebook, spiller online spil, osv. Der er dog stor forskel på mængden af data, som følger med i de enkelte abonnementer.

Hvis data er vigtig for dig, så bør du også kigge på dækningen i dit område, inden du skifter udbyder. Bor du udenfor byerne, så kan der være ret stor forskel på 3G og 4G dækningen, mellem de forskellige netværk (TDC, Telia/Telenor og 3).

Hvor meget data skal jeg dog bruge?

Den nemmeste måde at vurdere ens databehov er ved at logge ind hos din nuværende udbyder og se din historik. Her burde du hurtigt kunne få en oversigt over hvor mange GB du typisk bruger om måneden. Den information, kan du så bruge til at søge efter et nyt abonnement.

Hvad med taletid?

Igen er det nemmest at kigge på dit tidligere forbrug. Mange betaler ekstra for fri tale, men når de kigger på deres forbrug, så bruger de ofte ikke særligt meget. Find ud af hvor meget tale du egentligt bruger om måneden og find et abonnement som matcher det.